تفاوت بین قهوه دمی و قهوه فوری چیست؟ (که بهتر است؟)


قهوه دمی و قهوه فوری دو نوع قهوه هستند که دوستداران این نوشیدنی می توانند با توجه به ترجیحات و شرایط خود قهوه دمی یا قهوه فوری را از قهوه گندم خریداری کنند.

میوه قهوه روی درخت می روید و پس از زمان برداشت بو داده و به صورت پودر توسط مردم استفاده می شود. اما حتی پس از اتمام این فرآیند، آماده سازی یک فنجان قهوه زمان می برد.

دانه های آسیاب شده باید با آب جوش به خوبی آماده شود تا یک فنجان قهوه خوشمزه به ما بدهد. اما قهوه فوری کل فرآیند را ساده می کند و می توانید یک فنجان قهوه را در چند ثانیه آماده کنید.

همه موافقند که قهوه دم شده طعم بهتری دارد، اما مراحل آسان برای تهیه قهوه فوری، آن را در بیشتر موارد انتخاب می کند.

تفاوت بین قهوه فوری و دمی چیست؟ روش های تهیه قهوه فوری و دمی چیست؟

در این مقاله شما را با این دو نوع قهوه و تفاوت های آنها و روش های مختلف تهیه قهوه آشنا می کنیم.

اگر شما هم از عاشقان قهوه هستید، پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

قهوه فوری چیست؟

در واقع قهوه فوری از همان دانه های قهوه معمولی تهیه می شود، اما سفری متفاوت با قهوه سنتی دارد.

در تهیه این نوع قهوه بیشتر از انواع روبوستا استفاده می شود. چون نسبت به عربیکا فراوانتر و ارزانتر است. معمولاً پس از برداشت دانه های روبوستا، آنها را برشته می کنند تا برای استفاده آماده شوند. در این قسمت قهوه را آسیاب می کنند که می توان از آن به عنوان قهوه دمی نیز استفاده کرد.

برای مشاهده محصولات و خرید قهوه فوری، این عبارت را در گوگل جستجو کنید: قهوه خرید قهوه فوری

برای تهیه قهوه فوری، ابتدا دانه های آسیاب شده را آماده می کنند و در مدت زمان معینی تمام آب آن را خارج می کنند. پس از آبگیری، نوبت به خشک شدن مجدد دانه های خشک می رسد.

خشک کردن دانه ها در زمین به روش زیر انجام می شود.

خشک کردن انجمادی:

روش خشک کردن انجمادی می تواند طعم قهوه را به خوبی حفظ کند، اما این فرآیند پیچیده است. به همین دلیل برای خرید قهوه فوری تهیه شده به روش انجماد هزینه بیشتری پرداخت خواهید کرد.

در این روش کنسانتره قهوه یا دانه های قهوه دم کرده در دمای منفی ۴۰ درجه سانتیگراد به صورت فلاش منجمد می شوند. سپس با قرار دادن قهوه منجمد در محفظه خلاء و حرارت دادن آن، آب موجود در قهوه از طریق تصعید به گاز تبدیل می شود و در نهایت پودر قهوه فوری یا دانه های کریستالی تولید می شود.

خشک کردن با اسپری:

روش خشک کردن اسپری بسیار ساده و فوری است و تنها ۵ تا ۳۰ ثانیه طول می کشد. در این روش قهوه دم کرده مرطوب را در یک محفظه بسیار مرتفع و داغ اسپری می کنند و با پایین آمدن آن، حرارت آب آن را تبخیر می کند.

دانه هایی که به انتهای محفظه می رسند، قهوه خشک و فوری هستند.

نکته این روش این است که حرارت باعث کاهش روغن دانه ها شده و طعم آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

پس با پرداخت هزینه بیشتر برای خرید قهوه فوری به روش انجماد می توانید طعم بهتری را تجربه کنید.

تفاوت بین قهوه دمی و قهوه فوری چیست؟

قهوه فوری

روش های تهیه قهوه فوری

روش اول:

  • برای هر نفر یک لیوان آب را در کتری یا مایکروویو گرم کنید.
  • به طور کلی، یک پیمانه پودر قهوه فوری در هر فنجان اضافه کنید.
  • دو تا سه قاشق چایخوری پودر قهوه را در آب سرد مخلوط کنید. (این به طعم بهتر قهوه کمک می کند)
  • آب داغ را داخل فنجان بریزید.
  • اگر قهوه ساده دوست ندارید، مقداری شیر و شکر به قهوه خود اضافه کنید.

روش دیگر:

  • یک قاشق قهوه فوری و ۲/۳ آب به لیوان خود اضافه کنید و آن را در مایکروویو قرار دهید.
  • پس از گرم شدن قهوه، مقداری شیر سرد و شکر را به فنجان خود اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.
  • تکه های یخ را به یک لیوان دیگر اضافه کنید و قهوه خود را اضافه کنید.
  • قهوه سرد شما آماده است، پس فورا سرو کنید.

روش سوم:

  • یک قاشق چایخوری پودر قهوه را در ۱/۴ فنجان آب داغ مخلوط کنید.
  • ۲/۳ فنجان شیر پرچرب را به ظرف دربسته اضافه کنید و در مایکروویو حرارت دهید.
  • قوطی شیر را به شدت تکان دهید تا کف کند.
  • کف شیر را به آرامی به قهوه خود اضافه کنید و بنوشید.
  • اگر آن را شیرین دوست دارید، قبل از افزودن شیر به قهوه خود شکر اضافه کنید.

قهوه دمی چیست؟

برخلاف قهوه فوری، تولید پودر قهوه یا قهوه دمی اصلاً پیچیده نیست. دانه های قهوه پس از برداشت، در دمای بالا و برای مدت کوتاهی برشته می شوند. این کار باعث حفظ عطر، طعم و روغن قهوه می شود.

دانه های بوداده به صورت پودر یا حبوبات سالم به فروش می رسد و مردم می توانند از آنها برای تهیه نوشیدنی استفاده کنند.

قهوه دمی از هر دو نوع عربیکا و روبوستا تهیه می شود. اما بسته به تنوع گیاهان، قیمت آنها ممکن است متفاوت باشد. این بدان معناست که شما گزینه های مختلفی برای خرید قهوه دمی دارید.

برای مشاهده محصولات و خرید دمی کافی این عبارت را در گوگل جستجو کنید: به اندازه کافی قهوه گندم بخرید

تفاوت بین قهوه دمی و قهوه فوری چیست؟

قهوه دمی

روش های تهیه قهوه دمی

روش اول:

  • مقداری آب و پودر قهوه مورد علاقه خود را به دستگاه قهوه ساز اضافه کنید.
  • صبر کنید تا عصاره قهوه به لیوان شما منتقل شود.
  • در صورت تمایل، کمی شیر یا شکر به قهوه خود اضافه کنید.

روش دیگر:

  • برای هر نفر، قهوه آسیاب شده و یک فنجان آب داغ را به فرنچ پرس اضافه کنید.
  • ۵ دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد.
  • برای استخراج بهتر قهوه، فیلتر یا صافی را به سمت پایین حرکت دهید.
  • قهوه آماده مصرف است.

روش سوم:

  • مقدار لازم پودر قهوه و آب سرد را در یک لیوان مناسب اضافه کنید.
  • موکاپوت را روی شعله کم یا شعله پخش کن قرار دهید.
  • ۵ دقیقه صبر کنید تا آب بجوشد و قهوه تمام شده را به ظرف بالایی منتقل کنید.
  • در صورت لزوم، قهوه را از درب بالایی چک کنید.
  • قهوه آماده است و می توان آن را با شیر و شکر سرو کرد.

تفاوت قهوه فوری و دمی چیست؟

تفاوت اصلی این دو مدل قهوه در روش تولید آنهاست. قهوه های پودری و بو داده فرآوری نشده و کاملا طبیعی هستند. اما با توجه به روش هایی که قهوه فوری قبلاً به صورت صنعتی فرآوری می شود در مورد آن توضیح داده ایم.

تفاوت دیگر این دو قهوه میزان کافئین آنهاست. همانطور که ممکن است حدس بزنید، قهوه آسیاب شده یا دم کرده کافئین بیشتری دارد، اما قهوه فوری به دلیل نحوه تهیه آن مقداری از کافئین را از دست می دهد.

تفاوت دیگری که می توان بین آنها قائل شد روش تهیه است. قهوه فوری از قبل دم کرده و دوباره خشک می شود، به راحتی در آب حل شده و دم می شود. برای تهیه قهوه فوری تنها به یک لیوان و آب جوش نیاز دارید.

قهوه دم کرده در آب حل نمی شود و قطعا برای تهیه یک فنجان قهوه به تجهیزات مختلفی نیاز خواهید داشت.

چهارمین و آخرین تفاوت این دو قهوه در طعم آنهاست. اگرچه می توانید قهوه های خوش طعمی را در برندهای مختلف قهوه فوری تهیه کنید، اما نمی توانید طعم دلپذیر قهوه دمی را نادیده بگیرید.

کلام پایانی

در این مقاله سعی شده است تا شما را با قهوه فوری و دمی، تفاوت ها و طرز تهیه آن ها به طور کامل آشنا کنیم.

شاید قبلاً متوجه شده باشید که کدام نوع قهوه بهتر و لذت بخش تر است. اما با این حال، انتخاب نهایی هر فرد بستگی به آنچه از یک نوشیدنی می خواهد دارد.

ممکن است فردی بخواهد یک فنجان قهوه سریع و کم کافئین را امتحان کند، اما شخص دیگری طعم و بوی قوی تر را ترجیح می دهد. پس با تمام این توضیحات، در نهایت شما هستید که قهوه مورد علاقه خود را انتخاب می کنید.

در نهایت اگر سوالی دارید یا تجربه خرید یا استفاده از قهوه فوری دارید خوشحال می شویم آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیاز ۵ از ۵

از کل ۱ رای

لینک کوتاه: https://pulbank.ir/?p=305787