اطلاعات شگفت انگیز در مورد ببرها – بزرگترین گربه زنده

تعداد کمی از حیوانات احساس ترس و وحشت را به شدت یک ببر برمی انگیزند. برای قرن‌ها، رفتار او افسانه‌ها را الهام می‌بخشد، و گنجاندن گاه و بیگاه انسان در رژیم غذایی او این راز را تشدید کرده است.

ببرها بزرگترین زیرگونه های زنده هستند. ببرهای سیبری بزرگترین و متراکم ترین زیرگونه هستند: رکورد یک نر با وزن ۳۸۴ کیلوگرم (۸۴۵ پوند) بود.

مانند دیگر گربه های بزرگ، ساختار پلنگ منعکس کننده سازگاری برای گرفتن و کشتن طعمه های بزرگ است. اندام های عقبی بلندتر از اندام های جلویی به عنوان سازگاری با پرش هستند. اندام های جلویی و شانه ها به طور قابل توجهی کشیده شده اند – بسیار بیشتر از اندام های عقبی – و پاهای جلویی مجهز به پنجه های بلند، تیز و جمع شونده است که آنها را قادر می سازد در هنگام تماس طعمه را بگیرند و نگه دارند. جمجمه از قبل کوتاه شده است که نیروی برشی فک های قدرتمند را افزایش می دهد. نیش کشنده به سرعت توسط نیش های بلند و تا حدودی صاف منتقل می شود.

بر خلاف پلنگ و شیر، پلنگ در زیستگاه های باز یافت نمی شود. قد آن در درجه اول قد و قامت یک شکارچی پا و کمین بزرگ است که از طعمه های متوسط ​​تا بزرگی که در پوشش نسبتاً متراکم زندگی می کنند بهره می برد.

ببرها در اسارت

واحد اجتماعی اساسی در ببر، مادر و جوان است. با این حال، ببرها با موفقیت به صورت جفت یا گروهی در باغ وحش ها نگهداری می شوند و در باغ وحش ها (معمولاً ماده و جوان، اما گاهی اوقات نر و ماده) در طعمه ها در طبیعت دیده شده اند که نشان دهنده درجه بالایی از تحمل اجتماعی است. خواسته های زیستگاهی که ببر در آن زندگی می کند به نفع توسعه یک جامعه پیچیده نبوده و در عوض شاهد یک سیستم اجتماعی پراکنده است. این ترتیب برای کار یافتن و تأمین غذا در یک زیستگاه عمدتاً محصور که در آن طعمه های پراکنده به تنهایی یا در گروه های کوچک وجود دارد، مناسب است. در این شرایط، شکارچی از شکار مشارکتی سود کمی می برد، اما می تواند با شکار به تنهایی کارآمدتر عمل کند.

در یک مطالعه طولانی مدت بر روی ببرها در پارک ملی رویال چیتوان، در جنوب نپال، با استفاده از تکنیک‌های ردیابی رادیویی، مشخص شد که هم نر و هم ماده، محدوده‌هایی را اشغال می‌کنند که با سایر گونه‌هایشان همپوشانی ندارند. محدوده خانه های ماده ها حدود ۲۰ کیلومتر مربع (۸ مایل مربع) بود در حالی که نرها محدوده بسیار بزرگتری داشتند و ۶۰ تا ۱۰۰ کیلومتر مربع (۲۳ تا ۴۰ مایل مربع) بودند. محدوده هر مرد ساکن شامل چندین زن است. حیوانات گذرا گهگاه در محدوده‌های جمعیتی حرکت می‌کردند، اما مدت زیادی در آنجا نمی‌ماندند. در مقایسه، در خاور دور شوروی، جایی که طعمه ها گسترش می یابد و حرکت های فصلی زیادی انجام می دهد، تراکم ببرها کم است، کمتر از یک فرد بالغ در هر ۱۰۰ کیلومتر مربع (۴۰ مایل مربع).

سری اصلی ببر

ببرها از روش های مختلفی برای حفظ حقوق انحصاری محدوده زیستگاه خود استفاده می کنند. ادرار، مخلوط با ترشحات غدد مقعدی، روی درختان، درختچه ها و صخره ها در امتداد راهروها اسپری می شود و نرده ها و ضایعات در مکان های برجسته در سراسر منطقه باقی می ماند. خراشیدن درختان نیز ممکن است نشانه آن باشد. این نشانه های شیمیایی و بصری اطلاعات زیادی را به حیوانات مجاور منتقل می کنند، که احتمالاً یکدیگر را از طریق بو تشخیص می دهند. نرها می توانند وضعیت تولید مثل ماده ها را بیاموزند و حیوانات مزاحم از حضور ساکنین مطلع می شوند و احتمال درگیری فیزیکی مستقیم و آسیبی که ببر منفرد نمی تواند آن را تحمل کند را کاهش می دهد زیرا به سلامت جسمانی او برای غذا بستگی دارد. اهمیت برچسب گذاری در مطالعه نپال آشکار شد، زمانی که ببرهایی که نتوانستند بخشی از محدوده زیستگاه خود را برای گذاشتن این برچسب های “تسخیر شده” (به دلیل مرگ یا حبس با بچه) بازدید کنند، منطقه را در عرض سه تا چهار هفته به حیوانات همسایه از دست دادند. . این نشان می دهد که مرزها دائماً مورد بررسی و بررسی قرار می گیرند و ببرهایی که محدوده های مجاور را اشغال می کنند به خوبی از حضور یکدیگر آگاه هستند.

استفاده طولانی مدت انحصاری از کیت خانگی مزایای قابل توجهی را به سوارکار می دهد. برای ماده ها، آشنایی با یک منطقه مهم است، زیرا آنها باید برای بزرگ کردن بچه های خود شکار را با مقداری منظم بکشند. هنگامی که توله ها جوان هستند و قادر به پیگیری نیستند، باید غذای خود را از یک منطقه کوچک تهیه کنند، جایی که باید برای تغذیه آنها در فواصل زمانی معین بازگردند. بعداً، چون بچه‌هایش بزرگ‌تر می‌شوند و به سرعت رشد می‌کنند، او باید بتواند طعمه کافی برای تغذیه خود و بچه‌هایش را پیدا کند و بکشد.

به نظر می رسد مزایای منطقه ای مردان متفاوت است. آنها محدوده سه یا چهار برابر بزرگتر از زنان دارند، بنابراین بعید است که غذا عامل تعیین کننده باشد. رسیدن به ماده و پدری توله ها مهم است. نرها مستقیماً در تربیت جوان دخالت ندارند. اگرچه شواهد کافی به عنوان شیر وجود ندارد، اما چندین مورد از کشتن توله‌ها توسط ببرهای نر گزارش شده است. اینها معمولاً با خرید خانه مردانه توسط دیگری همراه است. با کشتن فرزندان نر قبلی، نر بعدی اطمینان حاصل می کند که ماده ها در محدوده تازه به دست آمده او وارد گرما می شوند و فرزندان او را به دنیا می آورند.

ببرهایی که در نواحی زیستگاه اولیه زندگی می‌کنند، جوان‌تر از آن‌چه می‌توانند روزنه پیدا کنند، پرورش می‌دهند، بنابراین تعداد زیادی از حیوانات، معمولاً بسیار جوان، در حاشیه زندگی می‌کنند. هیچ تصویر روشنی از سازمان‌دهی اجتماعی در این مناطق حاشیه‌ای وجود ندارد، اما دامنه‌ها مطمئناً بزرگ‌تر و احتمالاً همپوشانی دارند، و رشد موفقیت‌آمیز کمی وجود دارد.

این بخش دور از قبیله مهم است، زیرا اختلاط ژنتیکی را در قبیله پرورش دهنده ترویج می کند و اطمینان می دهد که افراد کافی برای پر کردن هر جای خالی وجود دارد. متأسفانه، معمولاً این ببرها هستند که با انسان ها درگیر می شوند، زیرا زیستگاهی که آنها اشغال می کنند در بسیاری از موارد به شدت توسط انسان و دام های آنها مورد استثمار قرار می گیرد.

نژاد ببر

آنها در سن ۳-۴ سالگی به بلوغ جنسی می رسند. فعالیت پرورشی در هر ماه برای ببرهای مناطق استوایی ثبت شد، در حالی که تولید مثل در شمال به ماه های زمستان محدود می شود. ماده فقط چند روز را می پذیرد و جفت گیری ممکن است تا ۱۰۰ بار در یک دوره دو روزه اتفاق بیفتد. سه تا چهار توله که هر کدام حدود ۱ کیلوگرم (۲.۲ پوند) وزن دارند، کور و درمانده به دنیا می آیند. ماده آنها را به تنهایی بزرگ می کند و به محل “لانه” برمی گردد تا تغذیه کند تا زمانی که به اندازه کافی بزرگ شوند که بتوانند آنها را دنبال کنند، در حدود هشت هفتگی. توله ها تا حدود ۱۸ ماهگی به طور کامل از نظر غذا به مادرشان وابسته هستند و ممکن است تا ۲ تا ۲.۵ سالگی به استفاده از محدوده مادران خود ادامه دهند، زمانی که برای یافتن گروه های خانگی خود پراکنده می شوند.

همه زیرگونه های باقی مانده در معرض خطر انقراض هستند. پراکندگی جغرافیایی گسترده آن که شامل انواع گونه های زیستگاهی است، این توهم را ایجاد می کند که ببر یک گونه سازگار است. در واقع، این یک شکارچی بزرگ و بسیار تخصصی با الزامات محیطی بسیار خاص است و از مثلاً ببر، سازگاری کمتری دارد. هنگامی که در بسیاری از آسیا یافت می شود، توزیع فعلی ببرها و تعداد کاهش یافته نشان می دهد که نیاز به طعمه بزرگ و پوشش کافی چالش برانگیزتر می شود زیرا مناطق مناسب برای اهداف کشاورزی به پستانداران وحشی سم بزرگ و در نتیجه ببرها اختصاص داده می شود. از آنجایی که بیشتر ذخایر ببر نسبتاً کوچک، کمتر از ۱۰۰۰ کیلومتر مربع (۲۹۰ مایل مربع) و ایزوله هستند، اندازه جمعیت مؤثر کوچک است و تلاقی بین گروه‌ها کم است یا اصلاً وجود ندارد.

ببرها به ندرت انسان خوار می شوند. در واقع، آنها معمولا از تماس انسانی اجتناب می کنند. برخی از انسان خواران ممکن است سالخورده یا ناتوان باشند، اما موارد زیادی نیز وجود دارد که ببرهای بالغ سالم این عادت را پیدا می کنند. این رفتار ممکن است با یک تصادف شروع شود – یک برخورد نزدیک ناگهانی که با مرگ فرد پایان می یابد. گاهی اوقات ممکن است تنها یک حلقه تنها چیزی باشد که ببر برای یادگیری کشتن یک مرد لازم است. اینکه ببر قدم بعدی را بردارد و تبدیل به یک انسان با اراده شود یا خیر، ممکن است به فرصت بستگی داشته باشد. همچنین برخی پیشنهادات وجود دارد مبنی بر اینکه برخوردهای «ناپسند» با افراد در طی اولین قتل انسان در چندین حادثه، از حوادث بعدی جلوگیری می کند. در دسترس بودن طعمه های دیگر نیز ممکن است یک عامل باشد.

تکنیک ماهیگیری

ببرها به تنهایی شکار می کنند و بیشتر به دنبال طعمه می گردند تا اینکه در کمین منتظر بمانند. یک فرد معمولاً در طول شب شکار ۱۰-۲۰ کیلومتر (۶-۱۲ مایل) را طی می کند. ببرها به راحتی طعمه خود را نمی گیرند – شاید فقط یکی از هر ۱۰ یا ۲۰ تلاش.

پس از تعیین محل معدن، ببر شل و ول از بینایی استفاده می کند. ببر برای نزدیک شدن به طعمه از پوشش مخفی حداکثر استفاده را می کند (۱). اگر آخرین حرکت موفقیت آمیز بود، باید به ۲۰ کیلومتر (۶۶ فوت) یا کمتر نزدیک شوید. این رویکرد بسیار محتاطانه است، ببر با احتیاط هر پا را روی زمین می گذارد و هر از گاهی برای ارزیابی وضعیت می ایستد. در طول ساقه یک نیم سوف یا سوف، با سر بلند شده، در نظر گرفته می شود. ببر با بهره گیری از فاصله و موقعیت شکار، خود را جمع می کند و قربانی خود را به طور ناگهانی هل می دهد (۲) و فاصله جدایی را در چند محدوده طی می کند. هنگامی که تماس برقرار می شود، حرکت بار ممکن است حیوان را از پای خود پرتاب کند، یا اگر طعمه در حال پرواز باشد، سر خوردن با جلوی پا ممکن است در صورت عدم تعادل تعادل را از بین ببرد. حمله ببر معمولا از پهلو یا از پشت است. در هوا پرواز نمی کند و شکار خود را از راه دور شلیک نمی کند. در حالی که طعمه را با پنجه های خود دور شانه، پشت یا گردن (۳) نگه می دارد، پای عقب ببر معمولاً زمین را ترک نمی کند. در این مرحله، شکار از پاهای خود تکان می‌خورد، اگر این اتفاق زودتر در حمله رخ نداده باشد. گزش ممکن است در هنگام تماس یا زمانی که ببر قربانی را به زمین می آورد به گلو یا گردن منتقل شود (۴).

هنگامی که طعمه بیش از نیمی از وزن ببر وزن دارد، معمولاً از گاز گرفتن گلو استفاده می شود و مرگ به احتمال زیاد در اثر خفگی است. مشت ممکن است تا چند دقیقه پس از مرگ نگه داشته شود. کشتارها حمل می شوند یا به داخل پوشش ضخیم کشیده می شوند و ببرها معمولاً شروع به تغذیه از کفل می کنند. مصرف ۲۰ تا ۳۵ کیلوگرم گوشت در یک شب برای ببر غیرعادی نیست، اما میانگین مصرف آن طی چند روز کمتر است، حدود ۱۵ تا ۱۸ کیلوگرم در روز (۳۳ تا ۴۰ پوند).

ببرها نزدیک به کشتار خود می مانند و در اوقات فراغت به تغذیه ادامه می دهند تا زمانی که فقط پوست و استخوان باقی بماند – میانگین زمان در پارک ملی چیتوان برای هر کشتن سه روز بود. طعمه های کوچک مانند گوزن پوست در یک وعده خورده می شوند و سامبر بزرگ، گوزن و گاومیش کوهان دار برای چند روز غذا می خورند مگر اینکه از هر لاشه چندین ببر (معمولا ماده و جوان) تغذیه شوند.

یک ببر با بچه هایش باید بیشتر بکشد تا غذا بدهد – تخمین زده می شود هر ۵-۶ روز یک بار، یا ۶۰-۷۰ حیوان در سال، برای یک ماده با دو بچه. این در مقایسه با کشتن هر ۸ روز یا ۴۰ تا ۵۰ قتل در سال یک زن در همان منطقه بدون جوان وابسته است.

ببر هر چیزی را می خورد که می تواند صید کند، اما حیوانات سم دار بزرگتر (بزرگسالان، و همچنین حیوانات جوان یا پیر) در محدوده ۵۰-۲۰۰ کیلوگرم (۱۱۰-۴۴۰ پوند) بخش عمده ای از رژیم غذایی آنها را تشکیل می دهند. بنابراین، طعمه های معمولی عبارتند از: سمبار، چیتال، گوزن مرداب، گوزن قرمز، گوزن روزا و گراز وحشی. ببرها گاهی اوقات طعمه های بسیار بزرگی مانند گوساله کرگدن، فیل، گاومیش آبی، گوزن، واپیتی و گور را می گیرند. در بسیاری از مناطق، ذخایر کشاورزی نیز به راحتی از بین می رود، به خصوص در جاهایی که طعمه های وحشی کاهش می یابد.

رژیم آنلاین دکتر روشن ضمیر https://rdiet.ir/ رژیم کتوژنیک دکتر روشن ضمیر